Program cu care poti afla temperatura procesorului si hdd-ului!

(Last Updated On: 21 iunie 2016)

Una dintre probleme cu care se confrunta computerele in ziua de zi, fie ca vorbim despre un PC sau un laptop, este caldura degajata de componentele acestora. Odata cu cresterea densitatii, lucru bun de altfel, a crescut si cantitatea de energie absorbita de acestea si bineteles caldura degajata de ele. Care caldura nu are efecte benefice asupra componentelor unui calculator si nu de putine ori au fost cazuri cand un computer s-a defectat pentru ca a “intrat in calduri”.

Asa ca azi m-am gandit sa va prezint un mic programel care va arata in timp real temperatura procesorului si harddisk-urilor. E vorba de HWMonitor, un programel gratis, simplu usor de instalat si zic eu si util. Daca doriti sa il testati gasiti HWMonitor aici, iar instalarea lui se face simplu, cu precizarea ca trebuie sa cititi cu atenti primele doua ferestre de instalare si sa debifati de acolo optiunile care nu va convin.

Odata instalat, puteti vedea intr-o singura fereastra temperaturile procesoarelor si a harddisk-urilor voastre si ce mi s-a parut interesant este ca arata temperatura pe fiecare nucleu in parte, in cazul in care computerul vostru are parte de mai multe nuclee. De asemenea, in cazul in care aveti un laptop HWMonitor va arata si cat de incarcata este bateria voastra.

Cum verifici temperatura componentelor un computer!

La ce va ajuta acest programel? Pai e simplu. In cazul PC-urilor, daca observati temperaturi prea mari pentru componentele voastre inseamna ca e cazul sa va curatati de praf coolerele sa reinnoiti pasta termoductoare pe pe procesor si daca e cazul sa mai montati un cooler in carcasa PC-ului vostru.

 In cazul laptopurilor pe langa operatiunile de mai sus puteti alege sa achiztionati un cooling pad, care va va ajuta sa tineti temperatura laptopului vostru in limite acceptabile.

Cum nu ocupa mult spatiu si nici nu necesita resurse prea multe, eu zic ca e bine sa il aveti pe computer si din cand in cand sa verificati temperaturile la care lucreaza componentele voastre.

Sa auzim de bine!

Produse evoMAG.ro

One thought on “Program cu care poti afla temperatura procesorului si hdd-ului!

  • 6 iunie 2016 la 02:13
    Permalink

    Am descarcat programul care imi arata temperatura procesorului,nota bene.. acest program imi arata si temperatura SSD-ului,iti multumesc foarte mult pentru acest program!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.