Program pentru restrictionat accesul la internet si control parental
(Last Updated On: 22 august 2016)

As vrea sa va prezint astazi un program de control parental foarte folositor parintilor si nu numai. Programul se numeste K9 Web Protection si este unul dintre cele mai bune, daca nu cel mai bun, filtru de internet si control parental disponibil gratuit ce se gaseste pe piata.

Control Parental cu K9 Web Protection

De la inceput trebuie spus ca softul este foarte usor de configurat, are o interfata intuitiva si ca nu tine loc de antivirus sau firewall, el putand rula impreuna cu orice solutie de securitate pe care o aveti instalata pe computer. Faptul ca este un soft deosebit de configurabil, il face sa fie folosit in mai multe scopuri, nu neaparat ca si control parental. Este un foarte bun paravan impotriva atacurilor, din ce in ce mai intalnite, de tip spyware sau malware, previne si blocheaza orice fel de site ce ar putea fi o ispita pentru voi, in aceasta categorie intre si nenumaratele cazinouri online. Tot K9 Web Protection te poate proteja si impotriva inselatoriilor, el detectand asa numitele site-uri oglinda. Daca v-am trezit macar curiozitate voi incerca sa va prezint mai jos cateva caracteristici ale acestui program, lasandu-va pe voi, in cazul in care va intereseaza sa il descoperiti in totalitate.

Pentru a descarca programul va trebui sa mergeti pe pagina producatorului, pe care o gasiti aici, sa alegeti sistemul de operare pe care il aveti instalat, WINDOWS sau MAC, apoi introduceti cateva date personale si neaparat o adresa de mail valida. Dupa ce ati completat formularul cu pricina, veti primi imediat pe mail un link de download si un cod necesar pentru instalare. Instalarea este una uzuala, insa aveti grija sa tineti minte parola pentru administrare pe care o alegeti si care sa nu fie una care poate fi intuita de copii vostri (date de nastere, nume ale celor din famile, etc).

Acum, ce puteti face cu acest soft? Haideti sa va dau cateva exemple:

  1. Aveti posibilitatea sa blocati cu usurinta orice continut web prin alegerea oricarei categorii din cele 69 puse la dispozitie de K9 Web Protection:
  • pagini personale si bloguri
  • pagini cu continut pornografic, alcool sau tutun
  • anumite servere
  • pagini cu continut suspect
  • pagini cu continut extrem
  • aplicatii web

program de control parental

Navigheaza in siguranta

  1. Programul va pune la dispozitie optiunea de „Safe search”, in traducere „Cautare sigura”. Multe motoare de cautare sustin cautare sigura pentru a inlatura din rezultatele lor acele site-uri ce au un continut daunator, daca ma pot exprima asa. :). De exemplu daca ati activat optinue „Safe Search”, browserul vostru nu va returna niciun rezultat in cazul in care vor fi cautate imagini cu continut sexual. De asemenea optiunea, forteaza browserul sa foloseasca motoare de cautare ce permit o cautare sigura si poate bloca celelalte motoare de cautare.

program de control parental

  1. O alta optiune interesanta si foarte utila este „Night Guard”. Cu aceasta optiune puteti foarte repede si usor sa blocati accesul la internet intre anumite ore, fie zi sau noapte, astfel ca pustiul vostru (sau pustoaica, dupa caz) sa nu poata pierde timpul pe internet in loc sa isi faca temele.

  1. Ultima optiune pe care doresc sa o prezint este „Activity Summary”. Banuiesc ca deja intuiti ce face aceasta optiune si anume va prezinta un jurnal a tuturor site-urilor accesate, fie ele blocate sau nu, jurnal foarte bine organizat si deosebit de util in a urmari activitatea pe internet a celui care il foloseste.

Cu restul optiunilor va las pe voi sa va jucati si nu pot sa sper decat ca acest program va este folositor.

Sa auzim doar de bine!

One thought on “Program pentru restrictionat accesul la internet si control parental”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.