S-a lansat Windows 10! Iata care sunt noutatile!S-a lansat Windows 10! Iata care sunt noutatile!

Pentru cine inca nu a aflat inca, Microsoft a lansat deja o versiune a noului sau sitem de operare, Windows 10. Aceasta versiune poate fi descarcata momentan gratuit si folosita timp de un an, timp in care beneficiati de toate update-urile ale sistemului de operare. Puteti descarca Windows 10 de pe site-ul celor de la Microsoft, insa se pare ca va trebui sa aveti un cont Windows Insider. Tot acolo puteti afla daca calculatorul vostru suporta noul Windows 10.

Ca si noutati ar trebui sa notam aparitia noului asistent Cortana, care se vrea a fi concurenta lui celebrei asistente a celor de la Apple, pe numele ei Siri. Cortona va fi asitenta voastra personala care va va ajuta sa faceti un apel rapid, sa nu uitati de intalnirile zilnice sau sa va binedispuna spunandu-va o gluma atuncei cand i-o veti cere.

O alta noutate este proiectul Spartan, noul browser web care se prea a fi precursorul cunoscutului si hulitului Internet Explorer. Momentan cele doua browsere vor rula in paralele in cadrul sistemului de operare Windows 10, insa se pare ca Spartan este preferatul celor de la Microsoft, el venint cu un nou motor de randare si cu o alta filozofie in ceea ce priveste interectiunea cu continutul online/

Windows 10 vine si cu o veste buna pentru gameri, pentru ca acesta vine acum cu suport pentru Xbox si astfel vei putea juca anumite jocuri pe Xbox pe un computer cu Windows 10. Daca insa jocul nu poate fi rulat pe PC vei avea posibilitatea sa te conectezi la Xbox remote si astfel sa poti rula jocul de pe calculator. In viitor insa se pare ca toate device-urile pe care va rula Windows 10 vor putea rula jocuri compatibile Xbox.

Mai stiti celebra bara de notificari Charms Bar? Ei trebuie sa aflati ca aceasta a fost inlocuita in Windows 10 cu Action Center, un fel de interfata buna la toate. Aceasta va fi un centru de notificari si comenzi frecvet utilizate, asa cum deja exista in Android si iOS.

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care Microsoft s-a concentrat foarte mult este faptul ca Windows 10 este un sistem de operare versatil ce poate fi instalat pe o varietate de device-uri, de la telefoane, tablete, PC-uri, display-uri largi, la device-uri cu ecran multitouch si Xbox. Aceasta caracteristica este denumita „OneCore”.

Sa auzim doar de bine!

One thought on “S-a lansat Windows 10! Iata care sunt noutatile!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *