Salariile profesorilor plafonate sau … aliniate?

(Last Updated On: 19 aprilie 2011)

Mai ieri, in timp ce imi faceam de treaba, am auzit la Realitatea TV o stire ce m-a lasat fara cuvinte: salariilor profesorilor vor fi plafonate prin lege. Dupa ce mi-am dat seama ca nu e pacaleala de 1 aprilie, primul instinct a fost sa-mi dau doua palme crezand ca visez cum ca m-am intors in vremuri de mult apuse si conduse de un cizmar. Nu, nu visam.

Si ca orice lege ce se vrea serioasa, sunt prevazute in lege si amenintari cu tenta penala ce se indreapta catre cei ce ar avea curajul sa mai dea vreun spor in plus este plafonul dictat de lege.

Imediat la postul mai sus mentionat apare si un membru al partidului de guvernamant, care incearca sa lamureasca problema si explica ca nu e vorba de plafonare ci de …. aliniere. Am ramas fara cuvinte. Adica nu mai consideram performanta criteriul dupa care platim profesorii? Ce vor face profesorii care performeaza in acest caz ? Se vor plafona si ei? Sau se vor ….alinia? Hm …. Parca inteleg de ce scade natalitatea.

Scopul legii este de fapt evitarea punerii in aplicare a unor hotararii judecatoresti prin care o parte dintre profesori isi castigasera in instanta salariile. Poate isi dau seama sau nu dar acei profesori sunt in originala situatie de pierde de doua ori acelasi drept. Nu stiu de ce, dar parca prevad niste amenintari cu greva generala in luna urmatoare si un mare boicot in perioada examenelor de bacalaureat, admitere la liceu, etc… Sper ca de data asta profesorii sa fie uniti si sindicatele sa fie intr-adevar in slujba lor, pentru ca altfel guvernul …. iar ii aliniaza.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.