Scurgere masiva de date a celor de la Facebook

(Actualizare: 20 decembrie 2019)

Ca majoritatea celor din ziua de azi, am conturi pe majoritatea rețelelor de socializare. Însă intodeauna am fost foarte atent cu date personale ce pot fi expuse în cazul unor scurgeri de date. În timp ce Facebook este ocupat să își facă propriul sistem de operare , datele personale a milioane de utilizatori au fost expuse si date publicității, datorită uneia dintre cele mai mari scurgeri de date din istoria companiei.

facebook expunere date

Au fost descoperite pe web o bază de date care conține ID-urile Facebook, numerele de telefon și numele a 267 de milioane de utilizatori. Baza susține că baza de date a fost expusă integral pe internet și nu a necesitat nicio parolă sau nicio altă formă de autentificare pentru a avea acces.

Citeste si:  Cum afli parola la WIFI! | Afla parola WIFI – Windows 10 

Se ia în considerare că originile bazei de date stau probabil în abuzul de API-ul Facebook de către infractorii din Vietnam sau o operațiune ilegală de ștergere a datelor. Datele au fost disponibile timp de două săptămâni înainte de a fi eliminate. De asemenea, au fost disponibile pentru descărcare pe un forum de hackeri.

Datele ar putea fi utilizate pentru campanii de phishing în masă, datorită includerii numerelor de telefon, astfel încât utilizatorii ar fi bine să fiți atenți la orice mesaj text sau e-mail care vă solicită parola sau alte informații sensibile. De asemenea, schimbarea tuturor setărilor de confidențialitate Facebook la „Numai prietenii” sau „Numai eu” și dezactivarea capacității motoarelor de căutare de a se conecta la profilul dvs. pentru a preveni descarcarea datelor dvs. de către roboți.

Daca stai mai mult pe Facebook, atunci da un LIKE paginii blogului si vei afla imediat ce voi publica un articol!


Daca preferi sa afli vestile pe email, atunci adauga adresa ta de email mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.