Securizati-va browserele de internet!
(Last Updated On: 11 mai 2013)

Multe probleme de securitate apar din cauza faptului ca avem activat pluginul Java in browserele noastre de internet, oferind astfel o bresa catre sistemele noastre de operare. De aceea e bine ca atunci cand nu avem nevoie in mod expres de acest plugin sa il dezactivam. In continuare va voi arata cum puteti faceti acest lucru in trei dintre cele mai folosite dintre browsere: Mozilla Firefox, Google Chrome si Internet Explorer.

a. MOZILLA FIREFOX.

  1. Deschideti meniul Firefox si faceti click pe optiunea „Addons”.
  2. Selectati optiunea „Plugins” din partea stanga a ferestrei nou deschise.
  3. Cautati pluginul Java si faceti click pe „Disable”.

Binenteles atunci cand vi se solicita acest plugin de catre browser urmati aceeasi pasi si il activati daca dati click pe „Enable”.

b. GOOGLE CHROME.

  1. Mergeti in bara de adrese si scrieti: chrome :/ / plugins.
  2. Cautati pluginul Java si dati click pe „Disable”.

Petru activare, binenteles urmam aceeasi pasi si dam click pe „Enable”.

 

c. INTERNET EXPLORER

Ei aici e ceva mai problematic pentru ca dezactivarea pluginul Java in Internet Explorer presupune o gramada de pasi, inclusiv editare de registrii. Primul lucru pe care insa il puteti face este sa merge in meniul „Tools” si de acolo sa alegeti „Manage Add-ons”. Din lista ce va va aparea dati click pe “Java(tm) Plug-in 2 SSV Helper”  si apoi alegeti optiunea „Disable” care se gaseste jos, in dreapta ferestrei. Acest pas nu e suficient, de fapt e atat de complicat ca cei de Microsoft au rezervat o pagina speciala in care va explica cum sa dezactivati pluginul Java, pe care o gasiti aici. Acesta este un motiv in plus pentru care eu nu recomand folosirea acestui browser.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.