Solitaire revine odata cu Windows 10

Solitaire – cel mai jucat joc din istoria PC-ului

Asa cum poate unii stiti deja sau daca nu stiti aflati acum, maine se lanseaza oficial Windows 10 la care puteti face upgrade gratuit daca detineti in mod legal o licenta de Windows 7 sau Windows 8. Un articol despre Windows 10, ce aduce nou, care sunt avantajele si dezavantajele, am scris deja asa ca pe moment nu voi reveni. Astazi va voi aduce in prim plan faptul ca odata cu Windows 10 va fi reintrodus celebrul jocul Solitaire.

Jocul Solitaire atat de cunoscut utilizatorilor de PC-uri, va reveni acolo unde i-a fost locul pana la aparitia sistemului de operare Windows 8. De ce au revenit cei de la Microsoft asupra deciziei de a elimina Solitaire din jocurile preinstalate odata cu Window-ul? Simplu. Pentru ca asa au cerut utilizatorii. Jocurile Solitaire, Minesweeper si Hearts au foarte multi fani devotati (mai ales printre bugetari 🙂 ) care au generat foarte multe descarcari de pe serverele gigantului IT, fapt ce i-a pus pe ganduri pe mai mari celor de la Microsoft.

Pentru cei pasionatii de curiozitati poate ar trebui sa stiti ca anul acesta Solitaire a implinit 25 de ani de existenta si este probabil cel mai jucat joc din istoria jocurilor pentru PC. Solitaire a aparul odata cu Windows 3, in anul 1990 si a fost ganditi initial ca un mijloc de a familiariza utilizatori cu interfata Windows si cu tehnica drag & drop. Parintele jocului Solitaire este un anume Wes Cherry care a reusit sa isi convinga sefii sa integreze celebrul joc in toate versiunile Windows, el lipsind doar in cazul versiunilor Windows 8 si 8.1.

Trebuie totusi sa aflati ca in cazul noii versiunii de Windows, pentru a scapa de reclamele ce insotesc Solitaire-ul, e posibil sa vi se ceara o taxa de aproximativ 1.50$ pe luna. Asta nu inseamna ca nu veti putea juca Solitaire linistiti si daca nu platiti aceasta taxa, asa cum cred ca au facut majoritatea utilizatorilor pana acum.

 

One thought on “Solitaire va reveni odata cu Windows 10”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *