Startup Repair – un instrument de care e bine sa stiti
Optiunea „Startup Repair” este cea care va poate ajuta in cazul in care aveti probleme care genereaza erori ce duc la aparitia mesajului „BOOTMGR is missing”, la restartarea computerului in bucla sau la aparitia asa-ziselor ecrane albastre ale morti sau prescurtat BSOD.
Poti citi mai mult aici >>> Cauzele aparitiei „BSOD” sau „The blue screen of the death”!
Inainte insa de a vedea cum va poate ajuta acest instrument, haideti sa vedem ce poate face si ce nu poate face aceasta optiune.
-
Startup Repair – ce poate face!
Instrumentul in sine este foarte util si are principala calitate ce poate probleme ce impiedica pornirea computerului si sa restabileasca fisierele de boot ale sistemului vostru de operare. El poate detecta care anume din aceste fisiere lipsesc sau sunt deteriorate si mai apoi sa le aduca la forma lor initiala.
-
Startup Repair – ce nu poate face!
Aceasta optiune, chiar daca remediaza probleme care impiedica calculatorul sa porneasca, nu va va arata care au fost aceste probleme, ceea ce poate fi destul de frustrant. „Startup Repair” nu detecteaza si nu remediaza probleme hardware si nici nu va ajuta in cazul in care aveti probleme cu niscavai virusi. Nu va ganditi sa folositi „Startup Repair” daca doriti sa va recuperati documente sau fisere private, aflate la un moment dat in computerul vostru. Pentru probleme de acest gen exista instrumente software dedicate, atat gratuite cat si platite.
Poti citi mai mult aici >>> Solutii gratuite de recuperare a datelor sterse accidental!
Foarte important: randurile ce urmeaza sunt dedicate celor ce folosesc Windows 7 sau Windows Vista.
Cum pornesti Startup Repair
De la inceput ar trebui sa stiti ca accesarea optiunenii „Startup Repair” nu se face usor, dand click pe vreun buton, ci trebuiesc urmati cativa pasi, nu foarte dificil de inteles si cred eu ca toata lumea va fi in stare sa foloseasca acest instrument dupa cateva minute de studiu. Asa ca, sa trecem la treaba. Va voi prezenta 3 metode de a porni „Startup Repair”.
- Deschideti-l, când calculatoarele dvs. afișează automat ecranul de recuperare a erorilor Windows.
- Deschideti „Startup Repair” utilizand optiunea „Advance Boot Options”.
- Il puteti accesa cu ajutorul discului de instalare sau a stick-ului pe care l-ati folosit atunci cand ati instalat sistemul de operare.
Metoda 1 – Deschideti „Startup Repair” cu ajutorul ecranului de recuperare a erorilor Windows.
In Windows 7 si Windows Vista au incorporate la pornire o caracteristica excelenta care detecteaza ca sisitemul de operare are probleme la pornire si atunci va pune la dispozitie doua optiuni:
- Launch startup repair (recommended)
- Start Windows Normally
Aceasta metoda va va duce direct la procesul ce va remedia problemele aparute la pornirea computerului si daca ati reusit sa porniti acest proces, calculatorul vostru automat incepe sa se repare si nu trebuie sa faceti nimic in fereastra respectiva. Uneori va va cere sa faceti o restartare a sistemului si va trebui doar să faceți clic pe „OK”.
Metoda 2 – Deschideti „Startup Repair” utilizand optiunea „Advance Boot Options”
Utilizarea optiunii „Advance Boot Options” o puteti face dupa ce deschideti calculatorul in meniul de depanare complex. Pentru aceasta va trebui sa reponiti calculatorul si in timp ce acesta se reinitializeaza, apasati tasta F8. Ar trebui sa va apara la un moment dat ecranul „Advance Boot Options„, iar de aici voi veti alege optiunea „Repair Your Computer„. Mai jos aveti o imagine care va ajuta sa intelegeti mai bine cele explicate.
Urmatorul pas peste care trebuie sa treceti este selectarea limbii si tastaturii pe care o utilizati. Daca sunteti confuzi in ceea ce priveste tipul tastaturii, treceti peste acest pas si dati click pe butonul „Next„. In cazul in care folositi pe calculatorul mai multe conturi, va trebui sa alegeti contul a carui reparare doriti sa o faceti.
In cazul in care exista doar un singur cont de utilizator, urmatoarea fereastra care se va deschide va fi cea de „System Recovery Options” unde veti gasi si instrumentul pe care il cautati: „Startup Repair„.
Dupa selectarea optiunii, uneori vi se cere sa alegeti ora si data la care sa restaurati sistemul vostru si apoi veti fi nevoit de reporniti calculatorul.
Metoda 3 – Deschideti „Startup Repair” cu un disc sau stick de instalare
In aceasta situatie trebuie sa accesati optiunea „startup utility”, iar pentru aceasta va trebui sa folositi discul de instalare sau stick-ul, dupa caz.
- Introduceti discul sau stick-ul de boot si alegeti optiunea „press any key to boot from CD or DVD„.
- In urmatoarea fereastra dati click pe butonul „Next„.
- Alegeti apoi „Repair your computer„.
In acest moment „system recovery options tool” va cauta pe harddisk sistemul de operare instalat. Voi nu trebuie sa faceti nimic, acest lucru se face automat si in moment cand cautarea s-a terminat va apare o fereastra in care veti vedea sistemul de operare si partitia pe care acesta este instalat.
Abia dupa ce ati selectat sistemul de operare, veti avea posibiliatea sa folositi „Startup Repair”. E posibil ca si in cazul celei de-a doua metode sa va intrebe data si ora la care sa se restabileasca sistemul, iar mai apoi sa trebuiasca sa reporniti computerul.
Cam asta a fost. Sper ca e destul de clar si simplu, iar daca aveti nelamuriri, cred ca stiti ce aveti de facut: lasati un comentariu.
Sa auzim doar de bine!
De 2 zile ruleaza neincetat pe calculatorul meu Startup repair; oare dupa cate zile se va opri ?