Windows 10 – Cum rezolvi problema resetarii meniului de Start
(Last Updated On: 24 iunie 2018)

Windows 10 si meniu de Start

La aparitia la Windows 10 mare bucurie a fos printre utilizatori, cand au descoperit din nou meniul Start. Asta pentru ca, sigur iti aduci aminte, in Windows 8 au incercat sa il suprime. Nu le-a iesit si nici nu inteleg la ce le folosea. Meniul de Start din Windows 10 e unul folositor si ce imi place la el, e foarte maleabil. Asa ca fiecare si-l organizeaza dupa bunul plac.

[quads id=3]

Cum rezolvi problema resetarii meniului de Start.

Problema apare cand dupa ce muncesti si te chinui sa arenjezi shortcuturile in meniul de Start, constati la repornire ca totul revine la starea initiala. In mod normal si mai ales daca ati instalat Windows 10 pe curat, adica nu ati facut updata dupa Windows 7 sau 8, o astfel de eroare nu ar trebui sa apara. Dar vorbim totusi de Windows. Ca sa remediezi eroare aveti cateva solutii. Eu am gasit 3 (trei). Zic sa le incerci pe rand si sa te opresti atunci cand constati ca problema a disparut si ai meniul de Start pe care ti l-ai dorit.

Verifica setarile datei si orei

Da stiu, pare ceva banal, insa cunosc cazuri cand s-a muncit mai mult de 3 ore pana s-a descorperit ca nu erau corect setate data si ora sistemului de operare. Dupa ce verifici si eventual setezi corect data si ora siistemului de operare, restarteaza computerul de cateva ori si verifica daca meniul de start arata asa cum doresti tu.

Descarca si ruleaza Start Menu Troubleshooter

Sa nu crezi ca Microsoft nu stie de problemele aparite in cazul meniului de Start. Stie. Si tocmai de aceea a creeat un instrument de reparare a eventualelor erori. Numele acestui instrument este Start Menu Troubleshooter si il puteti descarca de AICI. Dupa ce il rulati si il lasati sa detecteze problemele, aplicati sfaturile pe care instrumentul ci le da si apoi restartati computerul

[quads id=3]

Rescrieti registrii meniului de Start

Stiu ca titlul pare ceva dificil, ceva ce doar specialistii IT pot face, dar nu e chiar asa. Va trebui sa deschideti o fereastra Power Shell cu drepturi de administrator si sa rulati urmatoarea comanda:

  • Get-appxpackage -all *shellexperience* -packagetype bundle |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($_.installlocation + “\appxmetadata\appxbundlemanifest.xml”)}

Ca sa faceti acest lucrul scrieti in casuta de cautare Power Shell si veti gasi ceea ce cautati imediat. Dati click dreapta si alegeti Run as Administrator, apoi copiati comanda de mai sus si introduceti-o in fereastra aparuta. Daca primele doua solutii nu va rezolva problema, aceasta ar trebui sa o faca.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.