Windows-ul se incarca greu? Verifica programale din Startup!
(Last Updated On: 22 august 2015)

Windows-ul se incarca greu?

Daca windows-ul se incarca greu, asta ca sa folosesc termenii din popor, este pentru ca de multe ori exista o multime de programe pe care Windows-ul le incarca la pornire, ceea ce face imposibil de folosit computerul in acest timp. Numarul acestor programe pe care sistemul de operare le incarca, determina timpul pe care il petrece-ti in fata computerului pana cand acest devine efectiv functional, iar daca acest timp este unul maricel atunci concluzia este simpla: Windows-ul se incarca greu.

Cele mai multe aplicatii va permit sa alegeti daca doriti ca acestea sa porneasca odata cu sistemul de operare, insa unele dintre ele sunt adaugate automat listei programelor pe care Windows-ul le incarca la pornire. Daca simtiti ca Windowsul vostru se incarca greu atunci neaparat trebuie sa cautati si sa alegeti cu grija ce programe sa se incarce odata cu pornirea Windows-ului. Puteti face asta in cateva feluri, insa azi am sa va arat un program dedicat acestei operatiuni cu o interfata intuitiva si foarte usor de utilizat chiar si de cei mai novice in ale calculatoarelor.

Despre cum puteti bloca accesul unor programe am mai scrisi aici insa programul pe care vreau sa vi-l prezin si care se numeste Quick Startup, asa cum ii si sugereaza numele va ajuta sa scapati de incarcarea grea a Windows-ului, permitindu-va sa alegeti ce programe anume sa se incarce la pornire si in cat timp de la pornire sa se incarce. Aplicatia nu doar permite eliminarea programelor din Startup ci si adaugarea unor aplicatii ce doresti a se incarca odata cu sistemul de operare. Mi-a placut ca cei care au realizat programelul s-au gandit si la utilizatorii care nu cunosc toate taine Windows-ului si au ales sa afiseze in dreptul fiecarui program din Startup un rating din risc, astfel incat sa nu opriti din greseala un program vital sistemului de operare atunci cand vi se pare ca Windows-ul se incarca greu.

Windows-ul se incarca greu

O alta optiune inteligenta este aceea da a intarziua pornirea programului, atunci cand nu esti hotarat daca sa il elimini de tot din lista sau nu. Astfel poti intarzia programele cu 30, 60, 90, 120, 150 si 180 de secunde si daca le programezi sa se incarce cu intarzieri diferite fiecare, atunci sistemul de operare va incarca cate un program pe rand  si tu vei observa ca Windowsul nu se va mai incarca greu pentru ca iti va permite inca de la pornire sa il utilizezi asa cum doresti.

Windows-ul se incarca greu

Programul este compatibil cu toate versiunile de Windows si se instaleaza simplu fara niciun fel de problema, fapt pentru care nici nu am mai prezenatat  pasii de instalare. Sper sa va ajute si sa aud de cat mai putine ori: Windows-ul se incarca greu!

Sa auzim doar de bine!

PS Daca nu bagati de seama link-ul din text, puteti descarca programul de aici.

One thought on “Windows-ul se incarca greu? Verifica programale din Startup!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.